AC Horsens Fan.dk

 • Registrer
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.
You are here: Forside > Nyheder > AC Horsens Interviews > Jesper Hansen: "SAS-Ligaens struktur er dårlig!"

Jesper Hansen: "SAS-Ligaens struktur er dårlig!"

Jesper HansenI dag bringer vi 1.del af et langt interview i tre dele med Sportsdirektør Jesper Hansen.

I 1.del fortæller Jesper Hansen om sit syn på turneringsstrukturen, tv-aftalen, medierne og transfervinduet.Jesper Hansen lægger ikke skjul på, at han synes den nuværende turneringsstruktur med den ”skæve” SAS-Liga er dårlig, hvorimod han er godt tilfreds med tv-aftalen, mediernes dækning og den måde, transfervinduet virker på.

Hvad mener du om den danske turneringsstruktur, og hvordan har den holdning eventuelt ændret sig i de seneste år? 

”Turneringsstrukturen er et kæmpestort spørgsmål, som DBU nu har nedsat en kommission til at undersøge, og vi kommer til at vente i flere år, inden den kommission kommer med et bud. De rejser rundt og interviewer en række forskellige mennesker, og de undersøger, hvordan turneringsstrukturen ser ud i andre lande. De skal selvfølgelig også forsøge at vurdere konsekvenserne inden for en række parametre, når de sammenligner med andre landes turneringsstrukturer, for eksempel økonomi og tilskuergrundlag.

Jeg er meget spændt på, hvad kommissionen når frem til, men min umiddelbare holdning er, at SAS-Ligaens nuværende struktur er dårlig. Tilfældigheder spiller en alt for stor rolle, når man møder hinanden tre gange på en sæson, og der er heller ingen tvivl om, at jeg gerne så en udvidelse af SAS-Ligaen”.

Hvad mener du om den tv-aftale, der blev indgået sidste år?  

”Jeg synes, det er hævet over enhver tvivl, at det er en fantastisk aftale, der er indgået! Økonomisk set er den meget fordelagtig for klubberne i SAS-Ligaen, og det er klart, at når man har solgt rettighederne til så højt et beløb, så må vi i klubberne også være fleksible. I forhold til sendetiderne for kampene, så er det oplagt, at det ikke er alle sendetidspunkterne, vi synes lige godt om, men når tv-selskaberne har betalt så mange penge, så skal vi også være indstillede på at spille på forskellige tidspunkter, så de har muligheden for at sende alle kampe fra SAS-Ligaen direkte”.

Hvordan ser du på tv-stationernes dækning af begivenhederne i SAS-Ligaen? 

”Netop i kraft af tv-aftalen er der kommet direkte transmissioner fra samtlige kampe, men det er klart, at der er forskel på, hvor stort fokus medierne lægger på de enkelte kampe. Eksempelvis er der et meget større fokus på kampe på de store kanaler, hvor der er flere kameraer rundt om banen, og derfor får man et unuanceret billede af eksempelvis sådan noget som disciplinære sager. Det er uhensigtsmæssigt, når DBU’s Disciplinærkomite netop har brugt nogle af de tv-billeder som grundlag for deres kendelser. Ellers er det fint, at der er masser af fokus på SAS-Ligaen. Profileringen af SAS-Ligaen bliver endnu større fra sommeren 2009, hvor den nye tv-aftale træder i kraft. Den aftale betyder, at der kommer endnu flere programmer om SAS-Ligaen, også i ugens løb, og det bliver et helt andet setup, end det vi kender i dag. Forhåbentlig bliver vi en del af den udvikling, for det bliver meget spændende!”.

Hvordan ser du så på både de landsdækkende og lokale avisers dækning af SAS-Ligaen generelt og af AC Horsens? 

”Man kan godt se på udvidelsen af de landsdækkende mediers dækning, at SAS-Ligaen er kommet op i en højere klasse. Senest så vi i går, hvor stort fokus der med rette var på AaB’s fantastiske sejr over Deportivo La Coruna i UEFA-Cup’en, og der er i øvrigt heller ingen tvivl om, at de bedste klubber i SAS-Ligaen generelt er blevet bedre rustet til at konkurrere i international sammenhæng. Hvad angår AC Horsens, så er vi jo en lille klub i det selskab, men vi bevæger os trods alt i den rigtige retning, og vi bliver også bedre og bedre rent spillemæssigt. Vi står ikke i forreste række i de landsdækkende mediers fokus, men vi har fået meget pressedækning, og det er vi selvfølgelig glade for. Fodbold er landets nationalsport, og derfor får sporten generelt meget spalteplads, og det er naturligvis godt for AC Horsens at få en bid af den kage.

Hvad angår de lokale medier, så har de helt naturligt et kæmpestort fokus på AC Horsens sammenlignet med de landsdækkende medier. Det er meget fint, og det er med til at profilere AC Horsens i bredere forstand. Både eliten og bredden”.

Hvilken holdning har du til den måde, transfermarkedet fungerer på, og hvilke oplevelser har I haft i det seneste transfervindue? 

”Da man i sin tid indførte transfervinduet betød det, at vi i klubberne som noget nyt kom til at operere inden for nogle tidsfrister med en start- og lukkedag på markedet. Det er selvfølgelig aldrig rart på den måde at få en deadline, men i det netop overståede transfervindue var det nu ikke noget pres for os.

Ellers bliver man næsten altid presset af deadline i transfervinduet! Markedsmekanismerne gør, at klubberne har flere spillere at vælge imellem, og derfor forsøger de at presse priserne. De håber på én, men må somme tider ”tage til takke” med en anden. Samme scenarie udspiller sig også for spillerne. Alt efter, hvem vi taler om, har de også flere valgmuligheder, og de kan også blive tvunget til at ”tage til takke” med en sekundær prioritet. Når der er så mange parter indblandet i forhandlingerne fordi spillerne også har agenter, så kan forhandlingerne godt blive meget hektiske i timerne op til den midnat, hvor transfervinduet lukker.

Omvendt synes jeg, at transfervinduet tjener sit formål, fordi det forhindrer store eksporter og importer af spillere midt i en turnerings slutfase, som man nogle gange oplevede tidligere. En SAS-Ligaklub, der intet har at spille for i sæsonens fire sidste runder, kunne i princippet sende et helt hold til en 1.divisionsklub, der lå til oprykning, og det gav nogle gange nogle meget usportslige afgørelser på turneringer. I forhold til de scenarier er det fint nok, at transfervinduet blev indført, men man skal også passe på, at transfervinduet ikke bliver alt for firkantet. I sidste sommers transfervindue gav det problemer for flere klubber, at der ikke var lukkedag på samme tidspunkt fra land til land. Hvis transfervinduet skal virke optimalt, så er man nødt til at have den samme deadline i alle lande. DBU tog heldigvis ved lære af problemerne sidste sommer, og derfor lukkede transfervinduet først den 2.februar.

Sidste transfervindue var ret udramatisk for os! Købet af Andreas Augustsson i Elfsborg kom hurtigt i stand, og vi fik det aftalt i god tid. Selve forhandlingerne vil jeg ikke sige så meget om, men der er heller ikke så meget at fortælle, for det var ret udramatisk. Lejeaftalen med Berisha var heller ikke det store drama. Sidste efterår var Berisha udlejet til Rosenborg, og da han heldigvis ikke nåede at spille for Burnley i denne sæson, var døren åben for en lejeaftale med os, fordi man ifølge UEFA’s regler kun må repræsentere to klubber på én sæson. Lejeaftalen kom i stand i god tid, og at vi så skulle have en masse papirarbejde og formalia i stand med Udlændingestyrelsen er en anden ting, men det rokker ikke ved, at vi havde et roligt og udramatisk transfervindue her i vinter”.

  Læs 2.del af interviewet med Sportschef Jesper Hansen i morgen!

 

( Allan Baden / fodboldfoto.com )

 

Andet med samme emne