AC Horsens Fan.dk

 • Registrer
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.
You are here: Forside > Nyheder > AC Horsens Interviews > Rasmus Marvits: "FC København burde købe Gilberto Macena som makker til N'Doye!"

Rasmus Marvits: "FC København burde købe Gilberto Macena som makker til N'Doye!"

Allan Baden / badenfoto.dkÅrets julekalender er en omvendt kronologisk rejse tilbage i tiden, hvor tolv tidligere spillere hos ”Den Gule Fare” i interviews i to dele fortæller om, hvordan forholdene var i klubben i netop deres tid – primært i 1’erne, men nogle af dem var også med i 90’erne.

Vi fortsætter rejsen med låge nummer 10, der åbnes af midterforsvareren Rasmus Marvits. I 2. del fortæller han blandt andet om, hvorfor han mener, at FC København bør åbne pungen for at købe Gilberto Macena som makker til senegaleseren Dame N’Doye.

Hvordan var det at vende tilbage til Lyngby Boldklub, som vel var noget helt andet end da du forlod klubben tilbage i 2001?

”Ja, det var meget anderledes end dengang, men jeg kendte jo stort set alle i klubben, så det var på den måde rart at vende hjem. Det første års tid var virkelig en dejlig tid, men tiden derefter var mindre god”.

I januar 2009 fik du besked om, at du fremover skulle træne med Lyngbys U-trup. Hvad skete der bag kulisserne dengang, og hvordan oplevede du den degradering?

”Det er rigtigt, og den degradering var også starten på det forløb, der er grunden til, at jeg gerne havde undværet de sidste 1½ år i Lyngby. Jeg var lige kommet hjem efter en ferie og deltog i den første træningssamling i Lyngby efter julepausen. Efter den træning blev jeg indkaldt til en samtale, hvor jeg fik at vide, at jeg ikke længere indgik i klubbens planer. De ville satse på unge spillere, og desuden syntes de, at jeg var for dyr i løn. Jeg blev meget irriteret over og ked af, at de behandlede en gammel Lyngby-dreng på den måde. Alle andre i klubben end mig var tilsyneladende blevet orienteret, inden jeg fik beskeden. Få dage senere kom min gamle ven Bo Henriksen på banen. Han ville gerne hente mig til Brønshøj, hvilket jeg i første omgang afviste. Da jeg havde tænkt mig om i nogle dage, skiftede jeg mening. Jeg nåede frem til, at det ville være bedre for mig at spille på et lavere niveau i Brønshøj og passe mine studier, end det ville være at træne med Lyngbys U-trup. I foråret 2009 skulle jeg også lave mit afsluttende speciale på HD, så på den led passede det fint”.

 

Foto: www.kidderminsterharriers.com

Efter tiden i AC Horsens fortsatte Rasmus Marvits i Lyngby Boldklub. Efter 1½ år blev han sparket ud i kulden af de kongeblå i januar 2009. Marvits kom dog ikke til at gå ledig i mange dage, inden hans gamle ven Bo Henriksen (på billedet) hentede ham til Brønshøj i 2. Division Øst. Siden dengang er klubben avanceret i rækkerne. I sidste sæson var Bo Henriksens hvepse som nyoprykkere i 1. Division sæsonens store positive overraskelse med en samlet femteplads.

 

Hvordan husker du tiden i Brønshøj?

”Fodboldmæssigt var det jo ikke noget særligt i forhold til alt det andet, jeg har prøvet. Jeg blev hentet for at forstærke forsvaret, og det gik også ganske fint. Men lejeaftalen med Lyngby Boldklub var skruet sådan sammen, at Brønshøj betalte Lyngby for hver kamp jeg spillede. I slutningen af foråret stod det klart, at oprykningen til 1. Division glippede, og derfor valgte de ikke at bruge mig i de sidste kampe”.

Så til et spørgsmål om noget helt andet! I april 2008 medvirkede du i en aprilsnar på netsiden bold.dk. Dagen igennem kom der en lind strøm af nyheder og udtalelser om og fra dig. Hvordan kom det i stand, og hvordan husker du den dag?

”Én af dem fra bold.dk ringede til mig og præsenterede ideen på forhånd. De havde skrevet 7-8 forskellige nyheder, og de sendte nogle af dem til mig. I én af de første nyheder, som kom allerede om formiddagen, sagde jeg, at vores anfører Jakob Bresemann kun var anfører, fordi han snakkede så meget. Det var faktisk én af de ganske få nyheder, hvor jeg havde bedt bold.dk om at rette den lidt til, fordi den var lige hårdt nok formuleret. Få timer senere blev jeg kontaktet af en journalist, som ville høre, hvordan jeg kunne sige sådan noget om min anfører! Bresemann blev også kontaktet, men han vidste jo godt, at det var en aprilsnar.

Dagen igennem kom den ene mere vanvittige nyhed efter den anden. Jeg beskyldte FC København for at spille primitivt. Jeg beskyldte landstræner Morten Olsen for at overse mig, fordi han brugte Anders Randrup som højre back på landsholdet. Og kulminationen var vel, da jeg foreslog, at Randers FC burde bytte hesten i deres logo ud med en søko fra Randers Regnskov, fordi søkoen var mere maskulin end hesten. Noget af det sjoveste ved den aprilsnar var, at alle de folk, der blogger på bold.dk., flippede helt ud. Dagen igennem kommenterede de livligt på de forskellige nyheder, og det var altså hylende morsomt at læse alle de kommentarer.

Faktisk fik jeg noget nær kultstatus i Lyngby efter den aprilsnar på bold.dk. Eksempelvis råbte tilskuerne i Lyngby ofte ”Marvits på landsholdet”. Det var sgu meget sjovt!”.

 

Foto: www.lyngby-boldklub.dk

I 2008 medvirkede Rasmus Marvits i en aprilsnar på bold.dk, som dagen igennem bragte den ene nyhed efter den anden, hvor Rasmus Marvits kommenterede vidt og bredt på alle mulige emner. I én af nyhederne kritiserede han sin anfører Jakob Bresemann (på billedet) for kun at være blevet anfører, fordi han var så god til at snakke for sig. Bresemann vidste godt, at det var en aprilsnar, og derfor holdt de begge tungen lige i munden, da de senere på dagen blev kontaktet af andre medier, der ville have kommentarer!

 

Spiller du stadig fodbold, eller er tiden som aktiv et overstået kapitel for dig?

”Ja, jeg spiller på et ret nystartet oldboyshold, hvor næsten alle de gamle drenge fra årgang 1978 i Lyngby er med. Mikkel Bo Jensen, Claus Jensen, Stefan Bidstrup er nogle af dem. Vi har også fået den gamle Aab’er Allan Gaarde med. DBU gav os ikke lov til at komme med i den bedste oldboysrække fra starten af. Vi vandt suverænt den næstbedste række, og i denne sæson har vi så vundet den bedste række. På Sjælland er der to sideordnede oldboysrækker, og Brøndby vandt den anden. Vi håber på og regner med, at vi i den kommende sæson kan konkurrere med Brøndby og FC København om at være de bedste i dansk oldboys-fodbold”.

 

Allan Baden / badenfoto.dk

I dag spiller Rasmus Marvits oldboysfodbold for Lyngby Boldklub på et hold, hvor han er blevet genforenet med mange af de gamle drenge fra årgang 1978. De har også fået tilført nyt blod, da Allan Gaarde er kommet med på holdet. Gaarde er især kendt for sin til hos barndomsklubben AaB, men sekundært også for sin knapt så succesfulde tid hos Vejle Boldklub. Her ses han i kamp for VB i Nørreskoven.

 

Følger du stadig AC Horsens, og hvad synes du i så fald om AC Horsens anno 2011?

”Ja, jeg følger bestemt stadig AC Horsens, så godt jeg nu kan! Jeg snakker stadig løbende med Søren Jochumsen og Niels Lodberg, og jeg prøver så vidt muligt også altid at se deres kampe, når de spiller i Lyngby eller Farum – hvis jeg altså har tid! Jeg var også inviteret med til nostalgifesten i september. Samme weekend blev jeg også inviteret til 90 års fødselsdag i Lyngby, men ironisk nok blev jeg nødt til at melde afbud til begge fester, fordi jeg skulle til bryllup. Det kunne have været fedt, hvis de tre begivenheder var kommet i løbet af tre weekender. Så kunne jeg have mødt alle de gamle gutter stort set på én gang, men sådan skulle det altså ikke være.

AC Horsens anno 2011 gør det sindssygt godt! Selv om Søren Jochumsen nu har valgt at drosle karrieren ned, så har det jo været helt vildt at følge med i, hvordan han bare er blevet ved og ved med at levere på et højt niveau. Min gamle ven Niels Lodberg har ikke været mindre imponerende. At han af Ståle Solbakken blev karakteriseret som én af de største profiler i Superligaen i sidste sæson er virkelig et kvalitetsstempel. Jeg synes, at Lodberg har præsteret på et vanvittigt højt og stabilt niveau som midterforsvarer. Det er jeg i øvrigt ikke overrasket over, at han har. Han er en intelligent spiller, og han kan også krige. Så det overrasker ikke mig, at han har klaret den omstilling så godt. Martin Retov og Martin Spelmann har også været en virkelig stærk akse på midtbanen.

Ofte ser man, at spillere flopper i Superligaen, når de vender hjem fra udlandet. Det har Retov bestemt ikke gjort. I det hele taget synes jeg, at AC Horsens har været dygtige til at finde de rigtige spillere, som passer optimalt ind i holdets koncept, og det er også mit klare indtryk, at cheftræner Johnny Mølby har været den helt rigtige mand for holdet. Endelig er der jo ikke mindst Gilberto Macena. Han har været helt fantastisk i denne efterårssæson. Hvis jeg sad i den sportslige ledelse i FC København, så ville jeg købe ham hurtigst muligt. Gil ville være fantastisk til at tage løbene omkring Dame N’Doye.

Endelig vil jeg generelt sige om holdet, at de spiller noget meget underholdende og seværdigt fodbold. Det har været en helt igennem imponerende udvikling, holdet har gennemgået i de seneste år”.

 

Allan Baden / badenfoto.dk

Rasmus Marvits er på alle parametre imponeret over AC Horsens anno 2011. Han er især imponeret over, men alligevel ikke så overrasket over, at Niels Lodberg har udviklet sig så meget som midterforsvarer, at FC Københavns nu forhenværende cheftræner Ståle Solbakken (på billedet) i sommers karakteriserede Lodberg som "én af de største profiler i Superligaen". Marvits mener i øvrigt, at FC København bør købe Gilberto Macena, fordi han ville passe perfekt sammen med Dame N'Doye.

 

Hvad er det ellers, der fylder i din tilværelse i dag?

”Jeg kom jo ud af den professionelle fodboldverden på en lidt kedelig måde. I foråret 2010 forsøgte Lyngby at presse mig til at rive vores kontrakt i stykker, men det ville jeg ikke gå med til uden videre. Spillerforeningen kom ind over sagen, og det endte med at kontrakten blev ophævet imod at jeg fik fire måneders løn i kompensation. I kølvandet på det gik jeg ledig i ni måneder, inden jeg fik mit nuværende job som rekrutteringskonsulent i et firma, der hedder Hays Specialist Recruitment. Hays har hovedsæde i London og har cirka 6000 medarbejdere på verdensplan. De åbnede et dansk kontor i København i 2008, og der har jeg nu et job, der er lige så almindeligt som mange andre danske lønmodtageres job. Det har været noget af en omvæltning at få et 8-16 job oven på et langt liv inden for professionel fodbold.

Privat er jeg ikke længere sammen med den kæreste, jeg nævnte tidligere. Vi gik fra hinanden i februar 2008. Ti måneder senere mødte jeg min nuværende kæreste, som jeg altså nu har været sammen med i tre år. Vi bor i en skøn lejlighed i Charlottenlund. Vi er ikke nået så langt, at vi har fået børn. Ikke endnu, i hvert fald!”.

 

Andet med samme emne